PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Afscheidsreceptie Hein Strijbos

Met ingang 1 januari 2019 heeft Hein Strijbos na 25 jaar de voorzittershamer van Stichting Zwembad De Bercken weloverwogen neergelegd. Mede dankzij zijn nooit aflatende inzet is het openlucht zwembad voor de Gemeente Beesel behouden.

Afscheid

Zijn afscheid gaat niet met de stille trom. Het stichtingsbestuur biedt hem een afscheidsreceptie aan. Als dank voor al die tijd en energie, die hij aan het zwembad besteedde. We nodigen alle vrijwilligers, oud-vrijwilligers en al diegenen, die met Hein de afgelopen 25 jaar samenwerkte, voor zijn receptie op 2 mei, 19.00 uur – 21.00 uur. Locatie: de horecaruimte van het zwembad.


- advertentie -


Meet in Beesel – Ontmoet 9 Beeselse kunstenaars

De relatie tussen ambachtsmensen en kunstenaars in Beesel gaat terug naar de tijd dat de keramische industrie eind 19e eeuw opkomt. Waar eerst mensenhanden pannen en bakstenen maakten, namen machines dat over. Dit leidt tot een reactie. In Engeland komt de Art & Crafts Movement op en handwerk wordt geherwaardeerd ook in architectuur en vormgeving. Nederland vertaalt dat in de Jugendstil en de Amsterdamse school.

Ambacht

De Oudheidkamer in Tegelen, die in 1935 door klei-industriëlen in Tegelen wordt opgericht om ook hier het ambacht niet verloren te laten gaan, is de aanzet voor de vorming van vele afdelingen voor sierkeramiek bij bedrijven in Noord- en Midden Limburg. Het atelier van St. Joris in Beesel is een van de meest succesvolle uit die tijd. Vele bekende kunstenaars laten, en worden gevraagd om, hier hun werk uit te voeren. Er ontstaat een rijke uitwisseling tussen ambacht, sierkunst en kunst. Wat kunst van ambacht onderscheid is de vrije aard ervan, de boodschap die de kunstenaar wil uitdragen, desnoods zonder gebruiksfunctie. Het werkstuk is het medium om de boodschap/mening/tijdsbeeld uit te dragen.

Uit eigen omgeving

Dat is nu ook zo. Terwijl we overspoeld worden met goedkoop, slecht geproduceerde industriële producten uit het Verre Oosten neemt belangstelling toe voor lokaal handgemaakte producten van een duurzame kwaliteit. Een boek, gedicht, gebruiksvoorwerp of een kunstwerk, gemaakt door iemand die je kent, uit je eigen omgeving, staat dichter bij je. Zeker als je een kijkje krijgt in het atelier en met eigen ogen ziet hoeveel inzet en liefde ervoor nodig is om het te maken. Daarom nodigen kunstenaars uit Beesel u uit om op 12 mei bij ons op bezoek te komen.

Meet in Beesel – Made in Beesel.

11:00 – 17:00u

Nieuw jasje voor mijnVieCuri

MijnVieCuri is het patiëntenportaal waarmee je altijd en overal op een veilige manier toegang hebt tot je medische dossier. Vanaf woensdag 25 april ziet de website mijnVieCuri.nl er iets anders uit, het krijgt een ‘nieuw jasje’. Dat zorgt ervoor dat de gebruiker nog sneller en gemakkelijker de informatie kan vinden die hij zoekt. Verder wordt de website beter toegankelijk voor mensen met een visuele beperking.

Betere toegankelijkheid

Circa 350.000 mensen in Nederland hebben een visuele beperking en kunnen online niet goed gebruik maken van het internet. Blinden en slechtzienden maken gebruik van speciale braille-apparatuur of tekst-naar-spraakapparatuur om gebruik te maken van internet. Een website moet echter wel erop ingericht zijn dat deze apparatuur werkt. Door de verbeteringen aan mijnVieCuri wordt het patiëntenportaal ook voor deze groep beter toegankelijk.

Niet afhankelijk van openingstijden

VieCuri Medisch Centrum werkt continue aan verdere verbetering van haar patiëntenportaal. Door de informatie in mijnVieCuri kunnen patiënten zich beter op een consult met de arts voorbereiden. Met gerichte vragen haal je veel meer uit een gesprek. En eenmaal thuis is het fijn om die informatie nog eens na te lezen en te delen met anderen. Een ander pluspunt is dat je als patiënt voor bepaalde zaken niet meer afhankelijk bent van openingstijden van het ziekenhuis. Tijdens het gesprek met de arts kan er wel eens wat informatie langs je heen gaan. Via mijnVieCuri kun je resultaten en uitslagen thuis op je gemak nog eens nalezen. Ook als chronische patiënt is het handig om in te loggen zodat jeuitslagen van voorgaande jaren met elkaar kunt vergelijken. Verder vind je in de agenda een overzicht van alle afspraken die je in VieCuri hebt of hebt gehad. Ook opnames en operaties zijn hier terug te vinden. De patiënt krijgt hierdoor steeds meer regie in eigen hand.

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: