PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

WIE MAAKT DE LEKKERSTE BEESELSE LEKKERNIJ?

Wie graag bakt en nieuwe gerechten bedenkt kan in mei meedoen aan de zoektocht naar de Beesel lekkernij. Ontdek Beesel organiseert de wedstrijd waaraan iedereen kan meedoen tussen zaterdag 1 en 22 mei. De finale is zondag 30 mei 2021. In de zomer is het baksel ook tijdelijk verkrijgbaar in de gemeente Beesel. Thuisbakkers opgelet Er zijn veel mensen die het leuk vinden om te bakken en nieuwe creaties te bedenken. De eerste drie weken van mei worden mensen opgeroepen om thuis aan de slag te gaan, eventueel met de (klein)kinderen. De lekkernij moet redelijk eenvoudig te maken zijn, zodat het in productie genomen kan worden. Deelnemers dienen het recept en een filmpje of foto van hun creatie in te sturen naar info@ontdekbeesel.nl. Deze informatie moet uiterlijk zaterdag 22 mei binnen zijn. Finale zondag 30 mei Uit alle inzendingen worden vijf finalisten geselecteerd. Deze vijf personen mogen op zondag 30 mei om 11.00 uur hun creatie laten proeven aan een deskundige jury. De jury bestaat uit René van Betteraij (banketbakkerij van Betteraij), Piet Boonen (restaurant ’t Raodhoes) en Inge Drenth (’t Kaashuys). Deze smaakmakers proeven en beoordelen de creaties van de vijf finalisten. Zij beslissen die dag ook meteen wie de winnaar is van de ‘Beesel lekkernij 2021’. Product in de verkoop Alle vijf de finalisten krijgen inhoudelijke feedback op hun baksel. De winnaar krijgt eeuwige roem en een mini-bakworkshop van René van Betteraij om het gerecht samen te finetunen zodat het in de zomer ook verkocht kan worden.

De opbrengst van de tijdelijke verkoop gaat naar een goed doel dat in overleg met de winnaar wordt gekozen. Wethouder Debbie Heesakkers is ambassadeur van de wedstrijd. Zij koopt het eerste baksel in de zomer. Verder roept zij alle thuisbakkers op om mee te doen aan deze wedstrijd en een lekkernij te bedenken die past bij de gemeente Beesel. Om het lokaal kopen te stimuleren zou het fijn zijn om de ingrediënten en benodigdheden bij de ondernemers in de gemeente te kopen. Beesel bakt is een initiatief van Ontdek Beesel in samenwerking met banketbakkerij van Betteraij. Kijk voor meer informatie op www.ontdekbeesel.nl.


VRIJWILLIGER OMROEP P&M IN RACE VOOR PRIJS

Nic Kortenoeven, vrijwilliger bij Omroep P&M, is genomineerd voor de titel ‘Omroepvrijwilliger van het Jaar’. Dit is een verkiezing van de NLPO, om stil te staan bij de rol die de vrijwilliger speelt binnen de lokale omroep. ‘’De 72-jarige Nic is een duizendpoot. Hij is actief als cameraman, verslaggever, radio DJ, weerman, floormanager en redacteur. Zijn passie voor de omroep straalt hij uit. Daarom verdient hij deze erkenning’’, aldus voorzitter Maurice Vervoort van Omroep P&M. Voor deze publieksprijs kan gestemd worden op www.omroepvrijwilligervanhetjaar.nl. Van zaterdag 1 mei tot en met dinsdag 18 mei kan er gestemd worden op de kandidaten die zijn voorgedragen. De prijzen worden uitgereikt tijdens De Lokale Media Awards. Dit zijn de prijzen van en voor de lokale publieke omroep. Op 11 juni 2021 worden de Lokale Media Awards online uitgereikt, vanuit Beeld en Geluid in Hilversum.

Op www.omroepvrijwilligervanhetjaar.nl kan gestemd worden op Nic, of een van de andere genomineerden.


I AM PINK AND BLUE, HOW ABOUT YOU?

Reuver heeft er een nieuw kunstwerk bij en wel aan de Broeklaan 101 vóór de kunstgalerie van Risja Steeghs. De kunstenares besloot het elektriciteitshuisje - ook wel trafohuisje genoemd - om te toveren tot een kleurrijk kunstwerk dat de straat een beetje vrolijker maakt.

Musea en andere kunstinstellingen gaan nu langzaam weer open, toch zijn we allemaal nog veel thuis en leven we vooral voorzichtig verder. Risja vind het belangrijk dat juist in deze tijd de kunst het leven letterlijk kleur geeft. Zij hoopt door middel van het trafohuisje een nieuwe wind te blazen door de dagelijkse beslommeringen en een beetje glitter en elfenstof te blazen door deze zware periode.

Het werk genaamd ‘I am pink and blue, How about you?’ is een organisch vormenspel in pastelroze, blauw en zilver. Wellicht heb je de Reuverse zien schilderen en spuiten tijdens een wandeling. Officieel opent zij het kunstwerk op zaterdag 15 mei voor het publiek. Deze dag ben je van harte welkom bij Risja Gallery om het werk buiten te bezichtigen, maar ook binnen een kijkje te nemen. Iedereen is welkom.

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

Adres: Risja Gallery Broeklaan 101 5953 NA Reuver Fotobron: Meike Hekers

Foto- en tekstbron: Gemeente Beesel / Omroep P&M / Risja Gallery

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: