PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

WANDELVIERDAAGSE BEESEL WEER AFGELAST

Het bestuur van de Stichting Wandelvierdaagse Beesel heeft besloten de 27e wandelvierdaagse, die dit jaar van dinsdag 15 tot en met vrijdag 18 juni plaats zou vinden, af te gelasten. Dit is het gevolg van de maatregelen van de Rijksoverheid om het coronavirus te bestrijden. In 2020 moest er om dezelfde redenen ook al een streep door de wandeltochten worden gezet.

De oorzaak In het openingsplan van het kabinet Rutte staat dat er tot woensdag 16 juni geen evenementen mogen worden gehouden. Dat betekent dat de eerste dag van de Beeselse wandelvierdaagse (dinsdag 15 juni) sowieso komt te vervallen. Daarnaast is het nog maar de vraag of het vanaf woensdag 16 juni wel mogelijk is om evenementen op touw te zetten.

Om het zekere voor het onzekere te nemen, heeft het bestuur van de Stichting Wandelvierdaagse Beesel in overleg met de gemeente Beesel besloten om de vierdaagse dit jaar niet te organiseren. Ze wil de veiligheid en de gezondheid van de deelnemers en de vrijwilligers onder geen beding in gevaar brengen.

2022 De 27e Beeselse wandelvierdaagse vindt nu volgend jaar van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 juni plaats. Hopelijk is alles tegen die tijd weer bij het oude, zodat de wandelliefhebbers er dan weer gezellig op uit kunnen trekken.


DE PRAOSKRAOZERS LATEN WEER VAN ZICH HOREN:

VAN DAAG TOET DAAG

Na "Vastelockdown" maken ze wederom kenbaar dat in een tijd die veel dingen onmogelijk maakt, er nog steeds ruimte blijft voor positiviteit en mogelijkheden. Ivo Claessen: "Dit nummer bezingt lente in Coronatijd, daar waar het vorig jaar begon en waar we nu weer zijn. Het is voor iedereen een lastige tijd, maar ondanks alles laat de natuur zich ook nu op haar mooist zien. Dit lied heeft dan ook de boodschap de mensen juist zo veel mogelijk de mooie dingen te laten (in)zien en in mogelijkheden te denken.” Thimo Gijezen heeft bovenstaande boodschap terug laten komen in het arrangement: “We hebben een arrangement geschreven voor een 14-koppig orkest; allemaal muzikanten uit ons dorp die in deze tijd niet samen kunnen/mogen spelen. De partijen zijn van te voren naar alle individuele orkestleden gestuurd, die zich dit vervolgens eigen hebben gemaakt.”

Om alle individuele partijen tot een geheel te krijgen, is dAS (red. Thimo) op zijn skeelers met een recorder bij iedereen aan de voordeur langs gegaan en heeft ter plekke de muziek opgenomen.

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

Al deze partijen zijn door de Praoskraozers geassembleerd met als resultaat een nieuwe productie met het geluid van een heel orkest. Wat je hoort is een waardevolle verbinding, Reuver harmonieus in Coronatijd. Weliswaar tot stand gekomen door de huidige maatregelen, maar in plaats van tegenwerking in kansen gedacht. De boodschap: geniet waar mogelijk en verticuteer je gazon, als je die hebt.


OPBRENGST COLLECTE GEZAMENLIJKE GOEDE DOELEN BEESEL

In de periode 14 tot en met 24 april 2021 heeft voor de zesde keer, de gezamenlijke collecte t.b.v. 13 samenwerkende Goede Doelen plaatsgevonden. Ook dit jaar hadden we te maken met de beperkingen van Corona, waarbij we als bestuur van de Stichting Gezamenlijke Collecte Gemeente Beesel, er wederom voor gekozen hebben om de collecte niet huis aan huis te laten houden maar in navolging van vorig jaar coronaproof te organiseren.

Iedereen in de gemeente Beesel heeft een envelop ontvangen met een intekenlijst waarop men kon aangeven aan welk doel men geld wilde doneren om deze vervolgens bij een van de supermarkten in onze gemeente in te leveren. De Dagwinkel in Beesel, Plus Savelkoul, Albert Heijn en Jan Linders waren weer meteen bereid hun medewerking te verlenen om deze collecteweek mogelijk te maken, waarvoor dank.

De opbrengst van deze collecteweek in april bedraagt € 20.567,02. Dit is ruim 50% meer dan de opbrengst van de collecte in 2020. Vele inwoners van de gemeente Beesel hebben weer hun bijdrage ingeleverd in de daarvoor opgestelde collectebussen bij de supermarkten.

Dit jaar hebben we ook bewust de mogelijkheid gegeven om de bijdrage over te kunnen maken op de bankrekening van de Stichting Gezamenlijke Collecte Gemeente Beesel, alsmede de mogelijkheid om middels een QR code via Ideal de bijdrage over te maken. Hiervan is dan ook veel gebruik gemaakt. Ongeveer de helft van alle giften hebben we dan ook ontvangen via de bank.

Namens de gezamenlijke Goede Doelen willen wij iedereen hartelijk danken voor de bijdrage. Geld dat de Goede Doelen hard nodig hebben voor onderzoek en hulpverlening.

Bestuur Stichting Gezamenlijke Collecte Gemeente Beesel

Foto- en tekstbron: Stichting Wandelvierdaagse Beesel / De Praoskraozers / Stichting Gezamenlijke Collecte Beesel

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: