PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

9 LEVENSLOOPBESTENDIGE WONINGEN AAN DE OFFENBEKERMARKT TE REUVER-OFFENBEEK

In april 2020 heeft het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Beesel middels een principebesluit ingestemd met het initiatief voor het bouwen van 9 levensloopbestendige woningen aan de Offenbekermarkt 9 te Reuver-Offenbeek. Op die plek staat nu nog een verouderd woonhuis met bijbehorende opstallen. Die worden gesloopt om plaats te maken voor de woningen.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen en er zijn geen zienswijzen ingediend tegen het plan. De gemeenteraad heeft op 3 mei 2021 het voorliggende bestemmingsplan vastgesteld.

Met de sloop van de aanwezige verouderde bebouwing ontstaat er een uitermate geschikte inbreidingslocatie in ‘hartje’ Offenbeek. Bij de realisatie van het initiatief wordt het perceel ingevuld met kwalitatief hoogwaardige gasloze woningen. De woningen worden uitgevoerd in één bouwlaag met kap.

Alle benodigde voorzieningen komen op de begane grond. Onder de kap komt een zolderruimte met een vaste trap. Dit geeft de mogelijkheid voor een tweede slaapkamer of hobbykamer en een doucheruimte met toilet. Bij elke woning komt een parkeerplaats met carport. Drie woningen liggen direct aan de Offenbekermarkt. De overige zes woningen komen aan een interne ontsluitingsweg te liggen.


PDV DUIVENSPORT REUVER: WEDVLUCHT CHALONS-EN-CHAMPAGNE

Zondag 2 mei werden in Chalons-en-Champagne van onze vereniging, op een afstand van 287 km, om 10.00 uur 517 duiven van 24 liefhebbers gelost. Bij een koude west-noordwesten wind viel de eerste duif, hun eerstgetekende, om 13.38 uur op het hok van de combinatie Geert Hoezen en Wim Steinhage in Belfeld met een gemiddelde snelheid van 80 km per uur. Vorige week schreven zij de tweede vlucht ook op hun naam en nu volgde op de tweede en zelfs ook op de derde plaats twee duiven tegelijk van Thijs Smeets en hij werd met slechts 20 seconden geklopt! In dezelfde minuut volgde Math Nooijen met zijn eerstgetekende op plaats vier en Dick Boer ook met zijn eerstgetekende op plaats vijf, vóór alweer twee duiven van Thijs met zijn eerst- én tweedegetekende en op plaats acht zijn vader Toon Smeets. De vlucht stond hier 22 minuten open, voordat de 130 prijzen verspeeld waren en speelt Toon 15 van zijn 17 ingezette duiven in de prijzen. In samenspel De Grensstreek, met 839 duiven van 47 liefhebbers, zien we hier dezelfde eerste vier plaatsen als die in onze vereniging en hier stond de vlucht 6 minuten langer open, voordat de 210 prijzen verdeeld waren en hadden wij hierdoor 22 prijzen over en hier speelt Toon zelfs 16 prijzen en Dick 8 van zijn 9 ingezette duiven. In samenspel Roerstreek-Grensstreek, met 2.712 duiven van 129 liefhebbers, zien we ook hier dezelfde eerdergenoemde namen van onze vereniging op de eerste vier plaatsen en hier stond de vlucht 3 minuten langer open en hadden wij hierdoor 12 prijzen over. Wederom een mooie prestatie van de duiven van onze leden.

De eerste 10 prijzen in de vereniging: 1 Combinatie Hoezen-Steinhage, 2, 3, 6 en 7 Thijs Smeets, 4 Math Nooijen, 5 Dick Boer, 8 Toon Smeets, 9 Jan Pansters en 10 Herm Janssen. Donderdag 6 mei kan er ingekorfd worden voor de eerste Unie en provinciale midfondvlucht Melun.


Foto- en tekstbron: P+Consultancy / PDV Duivensport Reuver

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: