PUIK RECEPTEN

Romige paddenstoelensoep
met rijst

Voor/hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd is 35 minuten

Bereiding

Kook de rijst gaar in een pannetje. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een grote (soep)pan met een eetlepel boter. Voeg de stukjes kip toe en bak rondom aan. Hak de worteltjes in stukjes en snijd de champignons en paddenstoelen in plakjes. Voeg deze toe aan de pan en bak 5 minuutjes mee. Breng het mengsel op smaak met de tijm en een snufje peper.


Voeg een extra eetlepel boter toe aan het kipmengsel. Doe dan de bloem erbij en schep er door. Giet al roerend de bouillon er bij. Laat de soep 10 minuutjes koken. Schenk dan de kookroom erbij en doe als laatste de rijst erbij en warm nog even goed door.

Hak de peterselie fijn en roer door de soep en/of garneer de paddenstoelensoep hiermee.


Tip: als de soep iets te dik is voeg je nog een beetje water of bouillon toe. Vooral de volgende dag kan hij wat ingedikt zijn.

Bereiding

Doe een paar scheutjes olijfolie in de Braadpan. Doe het gehakt er in en rul het even totdat het gaat verkleuren. Breng op smaak met zout en peper. Doe nu de gesneden groente er bij, de champignons, de tijm, de knoflook en de tomatenpuree. Lekker zacht laten worden. Doe de kippenbouillon erbij en de bloem en laat eventjes, al roerend pruttelen totdat het hele mengsel mooi dik en stijf is. Breng verder op smaak met de worchstersaus. Kook tegelijkertijd de aardappelen in zout water. Giet ze af als ze gaar zijn, stamp ze dan fijn, doe de eierdooiers erbij en de helft van de kaas.


Nu heb je dikke puree die op smaak is gebracht. Als het gehaktmengsel met de groenten ingedikt is doe het dan in een grote ovenschaal. Dek het af met de net gemaakte puree. Gebruik de rest van de kaas om het dak van de schotel mee te bestrooien. Zo krijg je een heerlijke, smakelijke, krokante korst. Zet hem in de voorverwarmde oven en laat hem in 20-25 minuten goudbruin bakken. Dit is echt vreselijk lekker, gezond en voedzaam, dus smullen maar !


Tip: Om er een leuke draai aan te geven laat dan eens de erwten en de wortel weg en voeg 500 gram zuurkool toe. Ook erg lekker voor de mensen onder ons die van zuurkool houden, nu heb je er twee in één recept.

Ovenschotel met rundergehakt

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd is 30-60 minuten

Pompoen crumble

Nagerecht voor 4 personen

Bereidingstijd is 15 minuten + 25 minuten oventijd

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil en snijd de pompoen in stukken. Breng een pan met water aan de kook en kook de stukken pompoen 5 min. Schil ook de appel en snijd in stukjes. Giet de pompoen af en doe ze samen met de appel in een kom. Stamp de pompoen en appel grof met een stamper. Voeg de helft van de suiker, sinasappelsap en kaneel toe en meng door elkaar. Doe dit in ovenvaste schaaltjes. Hak de hazelnoten grof en kneed deze samen met de havermout, boter en de andere helft van de suiker tot een kruimelig deeg. Verdeel dit deeg over de schaaltjes met de pompoen en zet ongeveer 25 min in de oven.

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina:2